Luomakunnan laulu

Luomakunnan laulu -konserttikokonaisuus on jo neljäs Jaakko Löytyn ja Selloduo Varosen yhteinen projekti. Yhteistyön Löytty ja Varoset aloittivat tammikuussa 2017. Lukuisten konserttien lisäksi kolmikko on tehnyt myös levyn ”Yhteistä tietä” jonka Herättäjäyhdistys julkaisi kesällä 2018.
 
Yhdistämällä ikonisen gospelmuusikon ja 20 vuotta konsertoineen klassisen selloduon ilmaisukeinot, ovat Löytty ja Varoset tuoneet jotakin uutta suomalaiselle konserttikentälle. Varaukseton kiitos on tullut niin konserttiesitysten yleisöiltä kuin ”Yhteistä tietä” levyn kuuntelijoilta. Kotimaisten esiintymisten lisäksi Löytty ja Varoset ovat esiintyneet myös Senegalissa. Kolmikko on myös mukana omalta osaltaan  Fatickin kaupungin luterilaisen kirkon rakennusprojektissa.

Luomakunnan laulu tarjoaa runsaasti kansanmusiikkipohjaisia teoksia eripuolilta Eurooppaa sekä Afrikasta ja Amerikasta. Mukana on luonnollisesti myös Jaakko Löytyn tuotantoa sekä Anna-Maarian sovituksia ja sävellyksiä.

Musiikilla on yhdistävä vaikutus. Kolmikkomme haluaa eri puolilta maailmaa kootulla ohjelmistolla muistuttaa myös siitä, että Maapallomme on yhteinen – yhdessä pitäkäämme siitä huolta.


Konsertti voidaan mukauttaa toteutettavaksi niin kirkossa, seurakuntatalolla kuin konserttisalissakin.

Luomakunnan laulu -ohjelmistoa voidaan hyödyntää myös
eri mittaisina versioina juhlatilaisuuksissa.