Runoja ja säveliä

MATKA SEIMEN ÄÄRELLE
on vaikuttava ja mieleenpainuva lausujan ja selloduon yhteisesitys adventin ajalle. Noin tunnin mittainen esitys piirtää kaaren, jossa kuulija matkaa nykyajan hälinästä ensimmäisen joulun tapahtumien keskelle. Esitys koostuu mm. Lassi Nummin Joulurunoista, barokin ja romantiikan säveltäjämestareiden teoksista sekä selloduon sovittamista tutuista joululauluista.
Varoset ja Heikkinen ovat esiintyneet seimi-ohjelman kanssa vuodesta 2010 alkaen laajalti eri puolilla Suomea. Esitys on poikkeuksetta saanut kuulijoilta varauksettomat kiitokset.

VAELTAJAN LAULU on järjestyksessään toinen selloduon ja Heikkisen yhteisprojekti.  Esitys sisältää mm. Aaro Hellaakosken, Oiva Paloheimon, Mika Waltarin ja Charles Péguyn runoja sekä Antonio Vivaldin, Francois Couperinin, W. A. Mozartin ja Béla Bartókin säveliä. Mukana on myös neljä Anna-Maaria Varosen sävellystä. Noin tunnin mittainen esitys piirtää taiteellisen kaaren, tarjoten kuulijalleen mahdollisuuden rauhoittua sanataiteen ja säveltaiteen syleilyssä sekä antaa ajatuksille tilaa pohdiskella ihmisyyttä, omaatuntoa, uskoa ja armoa.